Καταραμένες Φωτιές

Άνοιξα το πρωί να διαβάσω την χθεσινή Online έκδοση της ημερήσιας εφημερίδας της Μεσσηνίας «Ελευθερία» (www.eleftherianews.gr). Πρώτο θέμα η ρύθμιση των δανείων για την πυρόπληκτη Μεσσηνία που όπως πάντα έχει μείνει πίσω από τους υπόλοιπους νομούς όπου προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για τους κατοίκους.

Δεν είναι αυτή όμως η είδηση που με οδήγησε να γράψω αλλά παρακάτω που αναφέρεται πως μαύρισαν τα καταγάλανα νερά του μεσσηνιακού κόλπου. Όχι δεν είναι οιωνός, δεν έρχεται ο αντίχριστος (άλλωστε θα ήταν κόκκινα!) αλλά το νερό από τις βροχές των τελευταίων ημερών που κατέβασε το ποτάμι – Νέδοντας από τον πρόσφατα καμένο Ταΰγετο.

thalasa.jpg

Η εικόνα είναι πραγματικά καταθλιπτική. Εμείς που γνωρίζουμε την περιοχή και τα νερά ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Αυτό που βλέπουμε όμως είναι μόνο ένα μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα όμορφα χωριά του Ταϋγέτου. Υπό φυσιολογικές συνθήκες τα χωριά έχουν άφθονο καθαρό κρυστάλλινο νερό, ειδικά οι περιοχές της Αλαγονίας, σήμερα εξαιτίας των πυρκαγιών οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα αφού το νερό τους (όπου πλέον υπάρχει) ρέει μαύρο και μολυσμένο με διοξίνες. Οι δρόμοι προς τα χωριά, η Εθνική οδός Καλαμάτας – Σπάρτης είναι επικίνδυνος κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τις βροχές εξαιτίας των κατολισθήσεων. Στο Καρβέλι (χωριό της ευρύτερης περιοχής της Αλαγονίας) τον δρόμο στο χωρίο τον παρέσυρε το ρεύμα από τα νερά της βροχής το Σαββατοκύριακο. Υπάρχουν πολλά ακόμη τέτοια σύμβαντα.

Εμείς που τα σπίτια μας είναι στην Καλαμάτα και τον πονάμε τον νομό μας γνωρίζουμε τι συμβαίνει, οι υπόλοιποι ας μην ξεχνούν ότι οι φλόγες μπορεί να έσβησαν αλλά οι καταστροφές συνεχίζουν να πλήττουν τα σπίτια μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s