Γυναίκες….και η μνήμη τους

Τις προάλλες είχα μία διένεξη, ίσως καλύτερα να πω μία παρατήρηση για κάτι που έκανε κατά επανάληψη ο σύντροφός μου και που είχε αρχίσει να με ενοχλεί. Το συζητήσαμε λοιπόν και ο καθένας ξεκαθάρισε τη θέση του πάνω στο θέμα.

Το θέμα είναι άλλο όμως. Μερικές μέρες αφού έγινε αυτή η συζήτηση κάτι άσχετο λέγαμε με τον φίλο μου και πάνω στην κουβέντα εκεί που κολλούσε πέταξα τα σχόλιο σχετικά με αυτό που λέγαμε παραπάνω.

Εκεί λοιπόν με ρωτάει «για πόσο καιρό θα το θυμάσαι αυτό;».

Φυσικά η απάντησή μου ήταν «για πάντα».

couple_arguing_226655a.jpg

Πάνω σε αυτό ξεκίνησε μία κουβέντα μαζί με έναν φίλο μας για το γιατί οι γυναίκες θυμούνται τα πάντα, για πάντα. Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι οι γυναίκες θυμούνται τα πάντα (σχεδόν δηλαδή δεν είμαστε και ελέφαντες) αλλά αυτό σημαίνει ότι θυμόμαστε και τα καλά όχι μόνο τους καβγάδες ή τα λάθη που έχουν κάνει οι άλλοι. Είναι στη φύση μας μάλλον να θυμόμαστε λεπτομέρειες και μικροπράγματα. Δεν είναι καλό αυτό; Πόσες φορές αναπολώ και χαμογελάω με μικρές στιγμές που οι άλλοι (ο φίλος μου πχ. ) έχει ξεχάσει. Η πρώτη φορά που μου έπιασε το χέρι, πως έσφιξε το στομάχι μου, ένα ήρεμο απόγευμα στην θάλασσα που ακούγαμε το κύμα και ένιωθα ότι όλα είναι τέλεια, ένα βράδυ του καλοκαιριού που βρεθήκαμε αγκαλιά σε μία παραλία και ο απαλός δροσερός αέρας χάιδευε τα κορμιά μας. Αυτά δεν είναι ωραία που τα θυμόμαστε και που τα θυμίζουμε και στους άντρες μας που τα ξεχνούν;

Εντάξει μαζί με αυτά θυμόμαστε και εκείνο το σχόλιο που έγινε μπροστά μας για τα καλοσχηματισμένα οπίσθια της σερβιτόρας ή το πόσο μοιάζουμε στη μάνα μας και έγινε ο πανικός ο ίδιος καθώς και το τι είχε ειπωθεί σε εκείνο τον καβγά πριν δυόμιση χρόνια που είχε γίνει με αφορμή το τάδε που δεν το θυμάται καν ο δικός σου. Είναι λίγο ενοχλητικό, ναι αλλά είναι μάλλον ένα χαρακτηριστικό των γυναικών όπως το ότι ο άντρας δεν ζητάει ποτέ οδηγίες να πάει κάπου. Πως ο άντρας δεν πετάει ποτέ το χαρτονάκι από το ρολό χαρτί υγείας αλλά το αφήνει πάνω στο πλυντήριο ή καζανάκι και περιμένει την μαγική νεράιδα να έρθει να το μαζέψει. Πως αφήνει πάντα μία γουλιά στο γάλα ή τον χυμό ώστε να μην χρειαστεί να το πετάξει ή να αγοράσει άλλο αλλά το αφήσει στο ψυγείο για τον επόμενο που θα το βρει τελειωμένο.

Καταλαβαίνουμε ότι απλά υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν που το κάθε γένος τα κάνει συνειδητά ή μη. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αποφασίσουμε με ποια μπορούμε να ζήσουμε και ποια πρέπει να σταματήσουμε ή να αλλάξουμε. Αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα. Πρέπει να συμβιβαστούμε με τα «ελαττώματα» και τις συνήθειες του άλλου και να δούμε τι μπορεί να βελτιωθεί. Μην ξεχνάμε ότι οι άντρες αγαπούν τις γυναίκες για αυτό που είναι μαζί με την μνήμη τους και οι γυναίκες αγαπούν τους άντρες μαζί με τους μικροεγωισμούς τους.

Advertisements

2 thoughts on “Γυναίκες….και η μνήμη τους

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s