Ιπτάμενα Τρωκτικά ΙΙ

Καλημέρα σε όλους. Σήμερα το πρωί λοιπόν καθώς έριχνα μια ματιά στους τίτλους είδα ένα άρθρο για το θέμα που μου έχει γίνει εμμονή, τα περιστέρια.

050531_pigeons.jpg

Λοιπόν όπως διάβασα στην Ευρώπη το θέμα των περιστεριών έχει γίνει πολύ σοβαρό και ερευνώνται οι δυνατές λύσεις απαλλαγής από τα ενοχλητικά «πτηνά». Το ερώτημα λοιπόν της Γερμανικής εφημερίδας είναι : «To kill or not to kill. Περιγράφεται για άλλη μία φορά το φαινόμενο περιστέρια που έχουν κατακλύσει τις μεγαλουπόλεις του κόσμου. Στην Βενετία τα περιστέρια αντιστοιχούν 3 σε κάθε πολίτη, ΤΡΑΓΙΚΟ.

Ανά τα έτη έχουν προταθεί πολλές λύσεις του προβλήματος ποτέ όμως με την εξαφάνισή τους διότι όπως είναι γνωστό τα περιστέρια έχουν ταυτιστεί με το σύμβολο της ειρήνης, της πίστης κτλ κτλ κτλ.. Πρέπει να πω ότι πρώτη φορά σε Γερμανικό forum είχα διαβάσει για τα περιστέρια ότι πρόκειται για ιπτάμενα τρωκτικά. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Έχουμε φτάσει να τα αποκαλούμε έτσι γιατί έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα και φωλιάζουν παντού. Τα περιστέρια αποτελούν το μοναδικό πτηνό που έχει προσαρμοστεί με τόση επιτυχία στην αστική ζωή. Το φαινόμενο όμως του δαιδαλώδους πολλαπλασιασμού τους οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι βρίσκουν παντού και πολύ εύκολα τροφή με αποτέλεσμα τον «ελεύθερο χρόνο» τους να τον περνούν ζευγαρώνοντας. Ουσιαστικά εμείς τους δίνουμε την πολυτέλεια να το κάνουν συνέχεια και να μας γεμίζουν με απογόνους.

Στην προσπάθεια εξάλειψης της μάστιγας των περιστεριών έχουν γίνει διάφορες ενέργειες (ακόμη και τον θάνατό τους σε μερικές περιπτώσεις) κατά καιρούς μέχρι και αντισυλληπτικά έχουν προσπαθήσει να δώσουν στα βρωμόπουλα βάζοντας σε κίνδυνο άλλα ζώα που πιθανόν τα καταναλώσουν. Το πιο πετυχημένο σχέδιο φαίνεται να είναι αυτό που πρότεινε και εφαρμόστηκε στην Γερμανία στην πόλη Basil. Το απλούστατο σχέδιο έχει μειώσει κατά τα 2/3 το πληθυσμό των περιστεριών στην πόλη. Τι έκαναν; Απλά έπεισαν τον κόσμο ότι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν για τους ίδιους, την πόλη αλλά και τα πουλιά είναι να σταματήσουν να ταΐζουν τα περιστέρια αναγκάζοντάς τα ψάξουν για τροφή οπότε και να μην έχουν τόσο χρόνο για να ζευγαρώνουν. Απλό, φυσικό και χωρίς βία. Απλά τέλειο. Πότε άραγε θα αρχίσει και στην Αθήνα η καμπάνια;


Advertisements

2 thoughts on “Ιπτάμενα Τρωκτικά ΙΙ

  1. Βάγια μου συμμερίζομαι τον πόνο σου, ο οποίος είναι και πόνος πολλών ακόμη συμπολιτών μας και ελπιζω η εξάρθρωση της «σπείρας» των βρωμοπερίστερων να γίνει σύντομα,γιατί σε λίγο καιρό θα φάνε κι εμάς τους ίδιους.

  2. Μαμ κακά και σεξ τα κωλόπουλα ε; Μα καλά ασφαλιστικό δεν έχουν;
    Η λύση είναι να εισαγάγουμε στο οικοσύστημα τους ένα φυσικό εχθρό…
    Και μπορώ να σκεφτώ εγώ ένα…. Το magnum…..

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s