Εκπτώσεις

 

shopping-logo-tss.jpg

 

Αύριο ξεκινούν οι εκπτώσεις της χειμερινής περιόδου. Όλες οι γυναίκες περίμεναν αυτή τη μεγάλη στιγμή! Οι άντρες πάλι θα προτιμούσαν να γίνεται χωρίς να το μαθαίνουν οι γυναίκες ώστε να ψωνίσουν τα λίγα απαραίτητα που θέλουν σε προνομιακή τιμή αλλά να μην χρεώνονται την διαφορά και περισσότερα από τα ψώνια της γυναίκας τους.

Δυστυχώς όμως δεν γίνεται αυτό. Πάμε λοιπόν για ψώνια!

Μερικές συμβουλές από μία έμπειρη καταναλώτρια :

 • Μην τα πάρετε όλα την πρώτη μέρα. Μέχρι το τέλος της περιόδου – 28/2 θα έχουν βάλει τα καταστήματα πολύ καλύτερες τιμές. Μόνο τα απαραίτητα που δεν θα αντέξετε να μην βρείτε αργότερα να πάρετε.
 • Κάνετε μία έρευνα αγοράς σήμερα – δηλαδή θα έπρεπε να είχατε κάνει από το Σάββατο αλλά ποτέ δεν είναι αργά.
 • Αυτό που πάντα κάνω εγώ είναι μερικές μέρες πιο νωρίς να πάω στα μαγαζιά να βρω τι θέλω και το σωστό νούμερο και απλά να πάω να το πάρω την πρώτη μέρα. Πλέον μεγάλα καταστήματα κάνουν κράτηση ότι διαλέξετε και τα παίρνετε την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων.
 • Προτιμήστε τα μετρητά για να αντιλαμβάνεστε πόσα χρήματα έχετε χαλάσει. Όταν δεν περνούν τα νομίσματα από τα χέρια σας δεν συνειδητοποιείτε πόσα έχετε χαλάσει.
 • Μην ξεχνάτε και τα μικρά μαγαζιά της περιοχής σας. Καλά τα πολυκαταστήματα και βολικά αλλά μην ξεχνάμε τον γείτονά μας που κρατάει ένα μαγαζί και περιμένει από εμάς να τα βγάλει πέρα. Αν μπορείτε να το βρείτε σε ιδιόκτητα καταστήματα προτιμήστε τα γιατί πολλές φορές έχουν και καλύτερες προσφορές αφού η συναλλαγή γίνεται με τον ιδιοκτήτη και όχι κάποιον υπάλληλο.
 • Τέλος, είναι καλό τις μεγάλες εξορμήσεις να τις κάνετε μόνη ή με φίλες και να αφήνετε τον φίλο ή άντρα για σύντομες και γρήγορες αγορές ώστε να μην αναθεματίσει την ώρα και τη στιγμή που ήρθε μαζί.

Καλά μας ψώνια λοιπόν…….

Advertisements

6 thoughts on “Εκπτώσεις

 1. Κι εγώ θα βγω αύριο τ’ απόγευμα στην αγορά. Θα αγοράσω ένα-δυο πράγματα που τα χρειάζομαι και δεν θέλω να περιμένω μέχρι το τέλος των εκπτώσεων για να τα αγοράσω. Αλλά και πάλι δεν μου λείπουν τόσο ώστε να τα είχα αγοράσει πιο πριν. (Δηλαδή η επιτομή του… συναμφότερου, όπως θα έλεγε κι ένας παλιός-παλιός, σχεδόν ξεχασμένος, φίλος).

  Θέλω να πω ότι όλοι αγοράζουμε, όλοι καταναλώνουμε ασχέτως φύλου. Όμως η τελευταία συμβουλή που δίνεις είναι τρομακτική μέσα στην αλήθεια της! Αυτές τις «μεγάλες εξορμήσεις» τις έχει φοβηθεί το μάτι μου. (Ακόμα και οι μικρές με τρελαίνουν)…

 2. Εντάξει καταλαβαίνω ότι σας τρομάζουν τα μαραθώνια στα μαγαζιά αλλά δεν κάνει κακό αφού σου λέει η κοπέλα σου πάμε για λίγο και για συγκεκριμένα πράγματα να της κάνεις το χατήρι που και που, γιατί προφανώς κάνει ΜΕΓΑΛΟ συμβιβασμό με αυτό το αίτημα οπότε μάλλον πρέπει και εσύ να κάνεις τον κόπο να συμβιβαστείς – όσο τρομακτικό και αν ακούγεται.

  Αν βέβαια αθετήσει τον λόγο της και από δύο μαγαζιά για τρία πράγματα καταλήξετε να καλύπτεται όλη την Ερμού και την Πατησίων, ε δεν θα της ξανακάνεις την χάρη. 🙂

 3. Ξέρεις ότι η κούραση, η βαρεμάρα,η αγανάκτηση, ο… τρόμος με/για τα ψώνια δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιέται κανείς. Διαβάζοντας το κείμενό σου, θυμήθηκα ότι παλιά-παλιά, φοιτητής ακόμα, διασκέδαζα με την τότε φίλη μου να βολτάρουμε στην αγορά και να χαζεύουμε βιτρίνες. Τώρα

 4. 🙂 Αυτό το καταλαβαίνω και εγώ. Όταν ήμουν στη σχολή ήμουν πιο ήρεμη και κλείναμε 6ωρα ακόμη και 8ωρα με τις φίλες μου στα μαγαζιά. Τώρα ακούω ψώνια και λέω πως θα τα καταφέρω ώστε το πολύ σε 2 ώρες να κάθομαι για καφέ. Λογικό είναι όσο μεγαλώνουμε να αυξάνουν οι υποχρεώσεις και ο χρόνος να γίνεται πιο πολύτιμος οπότε προσέχουμε και που τον ξοδεύουμε.

 5. Οι εκπτώσεις αποτελούν τον υπερκαταναλωτισμό σε όλο του το μεγαλείο, για να μην πω ότι τείνουν να εξελιχθούν σε μάστιγα των απανταχού γυναικών. Τι πορτοφόλια και κάρτες θα αναστενάξουν είναι απερίγραπτο.Βέβαια, τα ψώνια μπορούν να συνοδευτούν και από κανένα καφεδάκι μετά κοινωνικού σχολίου απαραίτητα. Τι να κάνουμε, ουδέν κακόν αμιγές καλού, που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Άραγε τότε υπήρχαν εκπτώσεις;

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s