Εκπτώσεις ΙΙ

 

cartoon.jpg

Μετά από παρότρυνση του Εμπεριστατωμένου Γιάννη, θα συνεχίσω το post της Δευτέρας με μερικές παρατηρήσεις ή γνώμες αν θέλετε.

Από την Παρασκευή τα Sephora, Beauty Shop και Hondos (από χθες το τελευταίο) έχουν έκπτωση 25% στα επώνυμα καλλυντικά. Να προσέξετε όμως ποιες μάρκες γιατί πολλές φορές μεγάλοι οίκοι όπως Chanel, La Prairie δεν συμπεριλαμβάνονται στις προσφορές. Μετά από έρευνα παρατήρησα ότι τα Sephora έχουν ελαφρώς χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Γενικά τα Sephora έχουν πάντα ένα πιο σικάτο κλίμα ενώ δεν είναι πάνω από το κεφάλι σου όλες οι πωλήτριες «για να σε εξυπηρετήσουν» αφού τακτική της αλυσίδας είναι να υπάρχουν οι τιμές πάνω στα προϊόντα και μπορείς αν θέλεις να πάρεις κατευθείαν από το ράφι ότι χρειάζεσαι χωρίς «βοήθεια». Είναι βέβαια πάντα στη διάθεσή σου οι πωλήτριες για ότι θέλεις. Επίσης το κατάστημα Sephora της Ερμού έχει συγκεντρώσει παλιότερα καλλυντικά που θέλει να ξεφορτωθεί (STOCK) και τα δίνει σε πολύ προνομιακές τιμές – βλ. lip gloss Estee Lauder 10€.

Το Attica είναι πάντα αγαπημένος προορισμός όχι τόσο για τις τιμές – γιατί όση έκπτωση και να γίνει για να ψωνίσεις D&G και Armani μάλλον πρέπει να γεμίσει η πιστωτική. Έχει όμως πολύ ωραίο χώρο, μεγάλη γκάμα προϊόντων όχι μόνο σχεδιαστών υψηλής ραπτικής αλλά και για μας τον απλό λαό. Περισσότερο στο Attica όμως μου αρέσουν τα παπούτσια γιατί βρίσκονται συγκεντρωμένα σε έναν όροφο και μπορείς να βρεις όλα τα είδη υποδημάτων με τιμές από 20€ έως 300€. Πάντα αγαπημένα τα Hush Puppies που μπορεί να μην έχουν πολλά μοντέρνα σχέδια αλλά είναι άνετα και ότι πρέπει για την καθημερινότητα της Αθήνας. Μάλιστα έχουν και 40% έκπτωση πάντα την περίοδο αυτή. Τέλος το Attica με επίδειξη πάσο δίνει 10% έκπτωση όταν δεν είναι περίοδος εκπτώσεων. Συμβουλή αποφύγετε την καφετέρια στον τελευταίο όροφο αφού εκτός από ακριβό δεν έχει και καλή θέα σε αντίθεση με τα Hondos και Notos Galeries. Σαν χώρος όμως είναι πιο συμπαθητικός και ζεστός.

Άλλη μία αλυσίδα με καλές προσφορές είναι τα Intimissimi και Calzedonia που έχουν καλές προσφορές στα αγαπημένα εσώρουχα, κάλτσες και καλσόν. Προσοχή όμως γιατί έχουν και ένα κακό πολλά από τα διαχρονικά κομμάτια τους ανήκουν στην μόνιμη συλλογή και δεν έχουν έκπτωση παρά μόνο σε συγκεκριμένα χρώματα που κρίνει το εκάστοτε κατάστημα.

Τώρα για πιο μεγάλες αγορές είναι η καταλληλότερη περίοδος να πάρετε εκείνο τον καινούργιο καναπέ που θέλατε. Τα SATO ΕΝΤΟΣ την περίοδο των εκπτώσεων αλλά και κατά τη διάρκεια του έτους κάνουν ΠΟΛΥ καλές προσφορές, είτε 50% σε όλα τα έπιπλα είτε αγοράζοντας το ένα το δεύτερο κομμάτι δώρο – με τον τριθέσιο καναπέ δώρο ο διθέσιος. Ουσιαστικά όλες αυτές οι προσφορές όταν κοιτάξει κανείς το τιμολόγιο ανάγονται στο ίδιο, περίπου 50% της αρχικής τιμής. Εκτός από το ΕΝΤΟΣ και το IKEA κάνει πολύ καλές προσφορές μόνο που είναι σε επιλεγμένα προϊόντα και πρέπει να επισκεφθείς το κατάστημα για να τα μάθεις. Δεύτερο κακό με το ΙΚΕΑ είναι ότι δεν προσφέρει άτοκες δόσεις σε αντίθεση με το ΕΝΤΟΣ οπότε ουσιαστικά αν δεν έχετε τα μετρητά είναι προτιμότερο να επισκεφθείτε ένα κατάστημα ΕΝΤΟΣ (πολλές φορές στην επαρχία και τα SATO έχουν μαζί και τα προϊόντα ΕΝΤΟΣ).

Για εξοπλισμό σπιτιού καλές προσφορές και καλή σχέση τιμής – ποιότητας έχουν τα ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ Homestores όπου πολλές φορές βάζει επίσης έκπτωση 50%. Τα έπιπλά του είναι λίγο έως πολύ τσιμπημένα αλλά για τον υπόλοιπο εξοπλισμό πιάτα, ποτήρια, κατσαρόλες, βάζα κτλ. είναι πολύ καλά και πολύ καλύτερα από άλλα μαγαζιά βλέπε Palette Stores. Μία πρόσφατη ανακάλυψή μου είναι τα καταστήματα Vicko που άνοιξαν τα τελευταία δύο χρόνια (παλιότερα πωλούσαν τα προϊόντα τους μέσω των παραδοσιακών υαλοπωλείων). Τα Vicko έχουν πολύ καλές τιμές αλλά και προσφορές απλά υστερούν αρκετά σε ποιότητα. Είναι όμως ότι πρέπει οι κορνίζες, τα μπαουλάκια και τα υπόλοιπα μικροαντικείμενα που έχουν για ένα εργένικο ή φοιτητικό σπίτι. Μάλιστα εγώ παίρνω τις κορνίζες για διακόσμηση που έχουν μία φωτογραφία φυτού ή τέχνης ή τοπίου, αφαιρώ αυτό που περιέχει και βάζω μία δική μου φωτογραφία εκμεταλλευόμενη την πολύ ωραία κορνίζα στην τόσο χαμηλή τιμή.

Να κάνω μία αναφορά στα κλασικά μεγάλα καταστήματα ZARA, Bershka, Pull & Bear, Η & Μ κτλ. η περίοδος αυτή δεν ενδείκνυται για να τα επισκεφτείς. Επειδή όμως μπορεί να βρεις καλές περιπτώσεις κάνε την απόπειρα αν μπορείς, στις 9 το πρωί με το άνοιγμα πριν καταφθάσουν οι ορδές των καταναλωτών.

Θέλω να προτείνω κάτι και για το ανδρικό κοινό που ξέρω ότι απαρτίζει το μεγαλύτερο μέρος του κοινού μου. Καλή περίπτωση είναι το GLOU που έχει πάντα καλές τιμές οπότε τώρα έχει πολύ καλές προσφορές και αν φοράς και εύκολο νούμερο βλ. Μ ή L μπορείς να περιμένεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες των εκπτώσεων όπου βρίσκεις απίστευτες τιμές.

Τώρα για τους άντρες που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα μούτρα της κοπέλας τους όταν της πει όχι δεν έρχομαι μαζί σου για ψώνια μία καλή λύση είναι να πάρεις εσύ έναν φίλο και εκείνη μία φίλη και να πάτε στο Mall όπου μπορείτε να ψωνίσετε μία το πολύ δύο ώρες όλοι μαζί και μετά να χωριστείτε και να τις αφήσετε να χαθούν στο πλήθος των καταστημάτων ενώ εσείς πάτε στα καταστήματα ηλεκτρονικών , Multirama, Πλαίσιο, Γερμανό, FNAC και μπορείτε να περνάσετε εποικοδομητικά το επόμενο τρίωρο. Συναντιέστε μετά έξω από τα Village για ταινία, φροντίστε να πάρετε τα εισιτήρια από νωρίς για δύο λόγους : α) Την ίδια ιδέα θα έχουν πολλοί άλλοι για ταινία οπότε δεν θα βρείτε καλή ταινία σε λογική ώρα και το σημαντικότερο β) αυτόματα θέτετε ένα χρονικό όριο για τα ψώνια οπότε δεν σπάνε τα νεύρα σας και υπάρχει περίπτωση να περισσέψει τίποτα από το μηνιάτικο μέχρι να φύγετε. Αν τρεις ώρες είναι πολλές για ηλεκτρονικά κτλ. αράξτε σε ένα καναπεδάκι στις πολλές καφετέριες με θέα το ΟΑΚΑ ή τσιμπήστε κάτι, προτείνω Palmier για ποιοτικό – οικονομικό casual dining. Για τους πιο άτακτους ή τολμηρούς ανεβείτε στον τέταρτο όροφο στα Hooters όπου μπορεί να μην ευχαριστηθείτε το φαγητό (γιατί είναι λίγο χάλια) θα ευχαριστηθείτε όμως την θέα των όμορφων κοριτσιών που θα σας εξυπηρετήσουν. Αποφύγετε το Ruby Tuesday που είναι και πολύ ακριβό αλλά και ψιλοχάλια.

Τέλος, μην ξεχάσετε τα αγαπημένα μαγαζιά στην περιοχή σας που σας γνωρίζουν, δεν χρειάζονται πολύ χρόνο και συνήθως έχουν καλές προσφορές και εκπτώσεις.

Advertisements

8 thoughts on “Εκπτώσεις ΙΙ

 1. Το θέμα σου Βάγια μου δεν έπρεπε να είναι »Εκπτώσεις» αλλά »Γυναίκα έτοιμη για εξόρμηση»ή »Ο αναστεναγμός του ευρό». Είσαι η χαρά των εμπορικών κέντρων.Τόσες λεπτομέρειες ούτε οι ιδιοκτήτες ξέρουν, ούτε καν οι δύσμοιροι σύζυγοι, των οποίων οι κάρτες θα αναστενάξουν.Τρέμε κόσμε..Εμπρός για το γιουρούσι..

 2. Θα σε ευχαριστήσω για το σχόλιο λαμβάνοντάς το ως θετικό.

  Ναι η αλήθεια είναι ότι έχω συγκρατήσει διάφορες λεπτομέρειες για τα μαγαζιά και την διαδικασία του shopping. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό είναι καλό ή κακό.

  Έχεις δίκιο πάντως για τον τίτλο γιατί ξεκίνησε σαν ένας σύντομος οδηγός για την περίοδο των εκπτώσεων αλλά κατέληξε σε κάτι άλλο.

 3. Για να είναι διαφήμιση θα έπρεπε και εγώ να πληρωθώ που το κάνω αλλά δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει οι άνω οίκοι τι κάλο τους έκανα χωρίς βέβαια να είναι αυτός ο σκοπός μου. 😉

 4. αχ ακόμα κλαίω που δεν έχει εκπτώσεις η Chanel γιατί ήθελα δύο κρέμες και ένα concealer (μεγάλη συμφορά χαχαχαχα)! Σιχαμένα πλάσματα 😥
  Πάντως στο Attica η σειρά που αξίζει πιο πολύ είναι τα See by Chloe. Η φτηνή της σειρά δηλαδή, αν και όταν πήγα (κοντά στις γιορτές είχαν φύγει όλα.
  Επίσης το πάτωμα με τα gourmet είδη εισαγωγής από διάφορες χώρες έχει πλάκα για να χαζέψεις, αλλά όχι για να αγοράσεις, αφού λόγω του ότι τα εισάγουν τα πουλάνε 100.000 φορές πιό ακριβά απ’ ότι τα έχω βρει (αρκετά από αυτά) στο εξωτερικό.
  Πολύ καλό το άρθρο σου πάντως! Εμένα τα ψώνια μου δίνουν τεράστια χαρά.
  Αλλά για να βρεις τα καλά στις εκπτώσεις, πρέπει να πας νωρίς και να ψάξεις καλά, γιατί τα πιο πολλά είναι μούφες που δεν κατάφεραν να μουλήσουν όλη τη χρονία και θέλουν να ξεφορτωθούν.

 5. Σε καταλαβαίνω με την Chanel, έχω προσέξει ότι γενικά μόνο μία φορά το χρόνο βάζει έκπτωση. Κρίμα γιατί πάντα μπορείς να βρεις κάτι καλό να πάρεις όταν είναι 25% φθηνότερα.
  Πάντως για concealer έχω ξετρελαθεί με αυτή της Givenchy. Και πολύ καλές κρέμες έχει η Dior. Αξίζει μία δοκιμή.

  Δεν έχω δει τα gourmet στο Attica αλλά σίγουρα θα τα προσέξω την επόμενη φορά 🙂

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s