ΑΣΕΠ – Μια οδυνηρή εμπειρία

 

logo.gif

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι κατά τη διάρκεια του έτους εκδίδονται νέες προκηρύξεις θέσεων στο δημόσιο τομέα. Σαν γνήσια Ελληνίδα και εγώ αναζητώ την ασφαλή αγκαλιά της μαμάς πατρίδας – όχι στο στρατό!! Στο δημόσιο. Η διαδικασία να κάνει κανείς αίτηση δεν είναι ούτε απλή ούτε φθηνή.

Αρχικά να κατεβάσεις την προκήρυξη. Ανώδυνο και δωρεάν.

Στη συνέχεια πρέπει να κατεβάσεις, να συμπληρώσεις και να εκτυπώσεις την αίτηση, επίσης ανώδυνο.

Ακολουθεί η συλλογή των απαραίτητων για την θέση δικαιολογητικών και η επικύρωσή τους. Όχι και τόσο ανώδυνο. Τα πτυχία τα ελληνικά τα βγάζουμε μία απλή φωτοτυπία και στη συνέχεια ή τα επικυρώνουμε ένα ένα στα ΚΕΠ ή βγάζουμε μία υπεύθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφής από τα ΚΕΠ και πάλι με την οποία βεβαιώνουμε, υπεύθυνα πάντα, ότι τα αντίγραφα είναι γνήσια. Χρονοβόρο μεν αλλά με 1€ το πολύ για φωτοτυπίες καθάρισες.

 

bureaucracy2.jpg

Τώρα αρχίζουν τα έξοδα και ο πονοκέφαλος. Τα πτυχία ξένων γλωσσών θέλουν επίσημη μετάφραση συνοδεία με το αντίγραφο και μάλιστα επικυρωμένη, κάτι που εγώ δεν γνώριζα όταν κοριτσάκι πήρα το Proficiency και το βάλαμε όλο καμάρι στην κορνίζα που είναι και βιδωτή! Εντάξει μετά από μία επίσκεψη στο γειτονικό βιβλιοπωλείο με την κορνίζα βγάλαμε τις πολυπόθητες φωτοτυπίες. Στην συνέχεια όμως ο ΑΣΕΠ απαιτεί το πτυχίο να είναι επίσημα μεταφρασμένο που σημαίνει ότι δεν φτάνει που πλήρωσα τόσο χρόνια φροντιστήριο και συμμετοχή στις εξετάσεις με επιτυχία εξ’ ου και το πτυχίο, πρέπει να πληρώσω κάποιον άλλον να μου το μεταφράσει!! Μα γιατί το πήρα αρχικά το %#$@proficiency. Να μη τα πολυλογούμε 15€ ανά μετάφραση!!! Αλλά επειδή αγαθά κόποις κτώνται ούτε αυτό φτάνει, πρέπει αυτήν την όμορφη μετάφραση, που και όμορφη να μην είναι όταν σκας 15€ γίνεται κούκλα, πρέπει να την επικυρώσει ένας δικηγόρος μαζί με το αντίγραφο του πτυχίου. Προσοχή εδώ, συρράπτουμε τα δύο έγγραφα με την μετάφραση μπροστά, σφραγίζει και υπογράφει ο δικηγόρος μετάφραση, αντίγραφο πτυχίου αλλά και το σημείο που ενώνονται τα δύο έγγραφα και τέλος διαγράφει την λευκή σελίδα πίσω από την μετάφραση όπως έκαναν στις Πανελλήνιες στα κενά του γραπτού. Αυτό φίλοι μου στοιχίζει άλλα 15€.

Μην χαίρεστε όμως γιατί δεν τελειώσαμε. Τώρα πρέπει να δώσουμε λεφτά για τα παράβολα γιατί ξέρετε πρέπει και ο ΑΣΕΠ κάτι να βγάλει από την όλη διαδικασία. Άλλα 15€ ανά αίτηση. Α, και το νου σας αυτό θέλει μία βόλτα στην εφορία για την οποία βόλτα θα κάνω ξεχωριστό post.

Τώρα που έχουμε την αίτηση συμπληρωμένη, τα αντίγραφα των δικαιολογητικών επικυρωμένα, τα πτυχία ξένων γλωσσών επικυρωμένα και σφραγισμένα και τα παράβολα από την εφορία ξεκινάμε για το ταχυδρομείο. Εκεί αφού ζήσουμε μία κατάσταση όπως την περιγράφει ο Εμπεριστατωμένος Γιάννης, αλλά στις 8 το πρωί με τους διπλάσιους συνταξιούχους γιατί μην ξεχνάμε ότι αυτή είναι η αγαπημένη τους ώρα, φτάνει η σειρά μας να προμηθευτούμε τον «Ειδικό Φάκελο ΑΣΕΠ» για την αίτησή μας, άλλα 3€. Συμπληρώνουμε τα στοιχεία, βάζουμε τα έγγραφα, πληρώνουμε τον ταμεία και επιτέλους τελειώσαμε – για σήμερα.

 

Ας κάνουμε μία ανασκόπηση :

  • Προμήθεια προκήρυξης & αιτήσεων : Δωρεάν

  • Αντίγραφα πτυχίων και δικαιολογητικών : 1€

  • Επικύρωση αντίγραφων : Δωρεάν

  • Μετάφραση πτυχίων ξένων γλωσσών : 15€ έκαστο

  • Επικύρωση μετάφρασης και αντίγραφου πτυχίου ξένων γλωσσών : 15€

  • Παράβολο : 15€

  • Φάκελος ΑΣΕΠ : 3€

  • Χαμένος χρόνος από την ζωή μας : Ανεκτίμητη

Υ.Γ. Ξέρω ότι η δεύτερη εικόνα δεν ταιριάζει πολύ αλλά μου άρεσε γενικότερα…..

 

Advertisements

2 thoughts on “ΑΣΕΠ – Μια οδυνηρή εμπειρία

  1. Η ιστορία του ΑΣΕΠ είναι δυσνόητη και περίεργα μονόπλευρη. Για λιγους μάλλον κι όχι για τους πολλούς. Εχω φιλες με προσόντα, αλλα χωρις πολλα μορια που πασχισαν να βρουν μια θεση μεσω του ΑΣΕΠ.Αποτυχία, και μιλαμε για σπουδαίες γυναίκες. Ο ιδιωτικός τομέας ειναι καλός, αρκεί να αντέχεις από 12ωρα και πάνω.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s