Αγορές….

Αποφάσισα να αγοράσω καινούργια σεντόνια. Θέλω όμως να πάρω καλής ποιότητας γιατί τα τελευταία που πήρα ήταν ότι να’ναι και το ύφασμα σε «γδέρνει στο δέρμα» (εντάξει είμαι λίγο μυγιάγγιχτη το ξέρω). Ψάχνω λοιπόν γενικά να βρω ένα ωραίο σετ σεντονιών και οι τιμές στην αγορά μας ξεκινάνε από 70€. Για να πάρεις και κάποιας γνωστής εταιρείας του χώρου των λευκών ειδών θέλεις πάνω από 100€. Ψάχνοντας μέσω διαδικτύου τι γίνεται με αυτά τα είδη στις άλλες χώρες διαπίστωσα ότι για άλλη μια φορά μας γδέρνουν (και όχι λόγο κακής ποιότητας υφάσματος!).

Τώρα θα μιλήσω μόνο για τα λευκά είδη. Πήγα στις εκπτώσεις στην γνωστή αλυσίδα Laura Ashley στο Κολωνάκι, και όχι δεν έχει σημασία που στην Αθήνα είναι το κατάστημα. Ρώτησα λοιπόν ποιες είναι οι τιμές στις πετσέτες μπάνιου. Η απάντηση που πήρα είναι 45€ η μία με την έκπτωση. Φυσικά δεν τόλμησα να ρωτήσω τι έκπτωση έχουν γιατί υποψιάζομαι ότι έγραφε 40%!!!

Κάνοντας λοιπόν την αναζήτησή μου μέσω διαδικτύου βρήκα σε μεγάλο κατάστημα της Αμερικής της ίδιες πετσέτες κανονική τιμή 17$ και με την έκπτωση 9$!! Ναι 9$!!! Δηλαδή μιλάμε για ένα τρελά εύρος κέρδους πολύ περαν των εξόδων εξαγωγής και εισαγωγής στην Ελληνική αγορά. Αν κάνετε μία «βόλτα» από τις ιστοσελίδες μεγάλων εταιριών όπως είναι το IKEA, το GAP, τα Nine West,  επώνυμα λευκά είδη ή επίπλων και συγκρίνετε τις τιμές με τις δικές μας θα δείτε ότι είμαστε από τα μεγαλύτερα κορόιδα της Ευρώπης. Και μιλάμε για είδη που πωλούνται ούτως ή άλλως σε αγορές πέραν της χώρας προέλευσής τους.

Θυμάμαι όταν ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξει το GAP στην Αθήνα ήμουν ενθουσιασμένη. Κάνω την έρευνα αγοράς μου και κατεβαίνω την πρώτη μέρα λειτουργίας να αγοράσω μία φούστα που είχα δει. Τιμή στην Αμερική 36$ τιμή στη νέα αλυσίδα του Μαρινόπουλου στην Αθήνα 56€!!!! Δεν ξέρω τι άλλο να πω.

Μέχρι πότε θα πληρώνουμε εμείς κερατιάτικες υπερχρεώσεις των μεγάλων εταιριών; Γιατί δεν κάνουμε παράπονα; Εγώ πάντως από την πλευρά μου ότι μπορώ το αγοράζω από το εξωτερικό και ακόμη και με τα ταχυδρομικά έξοδα μου έρχονται πολύ πιο φθηνά! Μέχρι και τις ψηφιακές μου φωτογραφίες από site του εξωτερικού τις παραγγέλνω. Πρέπει όμως οι επιχειρηματίες της χώρας μας να μειώσουν τις τιμές τους ώστε όλα αυτά τα χρήματα που φεύγουν στο εξωτερικό να μένουν στην χώρα μας.

Πολλά είπα πάλι……

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s