Εφαρμοστικός Νόμος

Έχω να γράψω στο ιστολόγιο από το Δεκέμβριο του 2010. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά στη ζωή μου. Με τον άντρα μου αποκτήσαμε ένα μικρό αγοράκι, γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2011. Από την ημέρα εκείνη η αλήθεια είναι πως αν και στην αρχή προσπαθούσα να παρακολουθώ τι γίνεται στη χώρα μας, η απογοήτευση για την συνεχώς βυθιζόμενη κατάστασή της με οδήγησε στο να αποφεύγω να ενημερώνομαι καθημερινά. Ποια ενημέρωση δηλαδή; Μας βομβαρδίζουν από όλες τις πλευρές προβάλλοντας τις πληροφορίες  που τους συμφέρει ώστε να χάνουμε την ουσία. Και ποια είναι η ουσία; Ότι η Ελλάδα μας έφτασε να «ξεπουλάει» ότι έχει μόνο και μόνο για να ξεχρεσουμε την κατάχρηση των προηγούμενων με πρωτοστάτες την γενιά των γονιών μας, της περίφημης γενιάς του Πολυτεχνείου που απλά χαλούσαν περισσότερα από ότι έβγαζαν και τους εκλεγμένους τους πολιτικούς που βρήκαν ανοιχτό πεδίο ατελείωτης αρπαγής.

Όπως είπε πολύ σωστά ένας φίλος μου : «Ντρέπομαι για τη γενιά των γονιών μας που δεν είχε τη στοιχειώδη λογική για να το καταλάβει. Δεν μπορείς να βγάζεις 100 δραχμές το μήνα και να ξοδεύεις 105. Θα γίνει 1, 2 άντε 3 μήνες. Μετά όμως πρέπει να σταθείς στα πόδια σου, να ξεπληρώσεις και να συνεχίσεις να ζείς με τις δικές σου δυνάμεις. Έστω και πιό φτωχικά, αλλά τίμια με αξιοπρέπεια, με τον ιδρώτα του δικού σου προσώπου, όχι του Γερμανού ή Γάλλου εργαζομένου. Αλλιώς, είσαι υπόδουλος του δανειστή σου.«

Ακόμη και σήμερα όμως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν αλλάξει ούτε μετανιώνουν για ότι έγινε και ας έχει υποθηκευτεί το μέλλον μας και των παιδιών μας. Τα εγγόνια τους δηλαδή. Πιστεύουν ακόμη στο όραμα του «Τσοβόλα δωστα όλα!» Τα έδωσε και ιδού το αποτέλεσμα. Είναι ανεξάρτητο χρώματος, όλοι μαζί χέρι χέρι μας έφεραν σε αυτή τη κατάσταση.

Εγώ όμως δεν γράφω αυτό το άρθρο για να πω αυτά που ήδη γνωρίζπυμε αλλά για να διαβάσουμε όλοι τι είναι αυτό που περνάει σήμερα από την Βουλή και για ποιο λόγο οι δημοσιογράφοι μιλούν για μία «ιστορική μέρα».

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Advertisements

One thought on “Εφαρμοστικός Νόμος

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s